Live cartooning

Kies je voor een visueel verslag of juist een heleboel cartoons die tijdens een sessie of dag tot stand komen? 

Losse tekeningen hebben het voordeel dat je ze makkelijker kan gebruiken als illustraties bij een tekst. Ze kunnen zo dus vaker van pas komen. Bedenk goed van tevoren waar je de beelden voor wilt gebruiken. 

De cartoon hiernaast is gemaakt voor Veiligheidshuis Midden-Nederland

Bijna toe aan de koffie?

Nog even snel de verse cartoon-oogst presenteren, 

een korte terugblik op het voorafgaande.

 Zo komen alle thema's nog even langs voor de lunch 

met een vrolijke noot.


Live verslag

Een visueel verslag maken van uw evenement? Dat kan een extra dimensie toevoegen, vooral ook omdat de tekenaar niet alleen verslag doet, maar ook de informatie op eigen wijze verwerkt en groepeert. Dat kan een frisse terugblik opleveren en nieuwe inzichten! 

Het verslag hiernaast kwam tot stand in The Grand Amsterdam tijdens een teambuilding-weekend van hotelketen ACCOR.

Direct op het scherm

Afhankelijk van de setting kunnen de tekeningen vrijwel rechtstreeks gebeamd worden op het grote scherm van uw evenement. 

Janneke Jager tijdens Sportdag Utrecht 2018 met een live-portret van Danibal op de achtergrond.

(Foto: Pjotr Wiese/beamen.nl)

Heel veel sessies op één middag?

Het gebeurt regelmatig dat er deelsessies plaatsvinden op een evenement. Denk aan vijf tafels met ieder een eigen gespreksthema. Dan kan het soms wenselijk zijn om een aantal tekenaars tegelijk te boeken.

Danibal maakt deel uit van het tekenaarscollectief Draw Up!, een samenwerking van live-tekenaars met een stripteken-achtergrond. 

Digitaal of papier?

Papier is natuurlijk prachtig, maar gezien de snelheid en de bruikbaarheid van het eindproduct werk ik tegenwoordig voornamelijk digitaal. Direct op het scherm. Het voordeel is dat het een stuk sneller werkt. Je kunt daarbij ook sneller aanpassingen maken, je kan het werk meteen presenteren en je kunt het na afloop direct mailen. 

Maar soms vraagt de situatie iets tastbaars. Daarom heb ik bijvoorbeeld een printer aangeschaft zodat ik ter plekker prenten kan meegeven.

Het voorbeeld hiernaast is van een sessie voor PAX. Ik had een aantal gesprekken over wat vrede voor je betekent. De tekening die er uit voortvloeide heb ik meteen kunnen meegeven in een envelop als gift vanuit PAX.

Rustig nalezen

Na een intensieve avond vol politiek van  GroenLinks Wijk Bij Duurstede blikken een aantal deelnemers terug op de avond.

In contact komen met Danibal?

Stuur een mail via onderstaande button.